Srbská organizace hledá partnery pro svůj projekt v oblasti divadla

Artepunkt je nezávislá organizace umělců/kyň věnujících se divadlu a vizuálnímu umění. Sídlí v Bělehradě, Oslu a Vídni. Hledá partnery pro svůj festivalový projekt.

TransTheatrics festival propojuje nezávislé divadelní společnosti ze západního Balkánu se zbytkem Evropy. Pandemie odhalila problémy týkající se mobility těchto společností na kulturní mapě Evropy. Izolace nepodporuje nové transkulturní zkušenosti a ohrožuje životaschopnost menších organizací. Bez nového modelu fungování divadelních prostor, spolupráce, tvorby a samotných představení je přežití nezávislých umělců/kyň nemožné. Gentrifikace, post – kapitalistická společnost a různá politická směřování jednotlivých zemí Evropy pošlapávají prostory nezávislého divadla.

TransTheatrics festival pracuje na lepší domluvě mezi jednotlivými divadelními prostory, buduje sdílenou činnost a nové modely fungování. Ideou festivalu jsou na spolupráci založené projekty na míru ušité nezávislým divadlům a malým organizacím.

Organizace Artepunkt zároveň hledá projekty v oblasti divadla, festivalů, digitálního a performativního umění, umění a technologií, vzdělávání, street artu, uměleckých publikací a komiksů, kterým by mohla být partnerem.

Jedná se o organizaci, která usiluje o financování z programu Kreativní Evropa Kultura, konkrétně v rámci výzvy na projekty evropské spolupráce 2021 (vyhlášení výzvy očekáváme v dubnu). Pro bližší představu se můžete podívat na materiály z poslední výzvy či projít databázi podpořených projektů.

Ozvěte se nejpozději do 10.7. 2021

Kontakt: Dejan Jankovic, E , T +381600294329, Stefan Dzeparoski, E project:, hlavní kancelář E .

Informace k partnerství '
Všechny novinky